Tanyalátogatás a Szedervölgy Majorban

TANYALÁTOGATÁS CSÖMÖRÖN!
Előzetes bejelentkezéssel!

Mi tősgyökeres városiak, egyszer csak eladtuk a kényelmes házunkat, és vettünk egy darab szántóföldet a XVI. kerület közvetlen szomszédságában, Csömörön. Erdők között, patak mellett fekszik csodálatos kilátással, közelben egy horgásztóval. Területünk 3,5 hektár, amiből kb. 1,5 hektár (15 000 nm) áll a gyerekek rendelkezésére, ami részben be van kerítve. 

Tisztelt Pedagógusok, Szülők!

Programokról

Tavasszal és ősszel leginkább óvodákat és osztályokat látunk vendégül osztálykirándulásra, megnézhetik, etethetik állatainkat.  A tanyán megtalálható állatok között szerepelnek, a szárnyasok: tyúk, kakas, liba, pulyka, gyöngytyúk; és négylábú állatok is:kecske, birka, ló, malac, nyuszi, kutya, cica.

Ismerős óvónőkkel, alsó tagozatos tanárokkal együtt dolgoztuk ki idei programkínálatunkat, így biztosítva a tananyaghoz való kapcsolódást. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt, és ismeretszerzési lehetőséget kínálunk interaktív módon. Sok kérdéssel, feladattal, várjuk az óvodásokat, kisiskolásokat. Természetesen a nagyobbaknak is kínálunk szórakozási és egyben tanulási lehetőséget, például a régmúlt mezőgazdaság eszközeivel való megismerkedést akár a gyakorlatban is.

A tavaszi idényben lehetőség van birkanyírás megtekintésére is, kóstolhatnak kecskesajtot, – tejet, uzsonnára kézzel dagasztott, frissen sütött kemencés kenyeret kapnak zsírral, hagymával, idényzöldséggel. Sokféle akadályversenyre van lehetőség a több mint 1000 m2-rel kibővült játszóterületünkön.
Az idei év újdonsága az erdei ösvény, ahol egy kis akácligetben helyeztünk el Magyarországon őshonos erdei-mezei állatokat:

vaddisznót,
fácánt,
rókát,
borzot,
baglyot,
őzet,
varjút,
sólymot,
sünt,
nyulat

természethű környezetben.

Az osztálykiránduláson kívül lebonyolítunk születésnapi zsúrokat, családi és baráti összejöveteleket, bográcsozást és egyéb rendezvényeket is.

A farm megközelíthető

  • tömegközlekedéssel:

–          HÉV; www.bkk.hu . A csömöri végállomástól kb. 30-40 perc séta. A csömöri tónál érdemes egy pár percet időzni.

–          busz; www.weeekendbus.hu Az Örs vezér térről, az IKEA mellől indul. A csömöri végállomástól kb 20 perc séta.

  • bérelt busszal: pillanatnyilag a csömöri tó parkolójáig lehet eljönni (sajnos a bekötő utat eddig át)
  • illetve autóval is: a XVI kerületből a Magtár utca felől, a Timur utca felől; illetve az M0 felől is.

(bővebb útvonal leírás a www.szedervolgy.hu kezdőoldalán)

Szeretettel várjuk érdeklődésüket!
Üdvözlettel,


Elérhetőségeink:

Kakuszi Judit

+3670 432 4059

szedervolgymajor@gmail.com

www.szedervolgy.hu

Hozzászólás beküldése