Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda

Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda CsömörDelfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda

2141 Csömör, Petőfi Sándor u. 29.
Tel: 06-30-539-0883
E-mail: barviczcsilla@gmail.com
OM azonosító száma: 201 842

A Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda és a Delfin Uszoda családi vállalkozás keretében létrehozott komplexum. Az uszoda 18 éve működik, az óvodát – jelenlegi formájában – 2012. szeptemberében nyitottuk meg.
Mindkét intézményben az a cél vezérelt bennünket, hogy a gyermekek szeretetteljes környezetben, szakemberek irányítása mellett fejlődhessenek mentálisan és fizikálisan egyaránt.

Az óvodaDelfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör 1

Pedagógusaink hosszabb ideje dolgoznak együtt, stabil szakmai háttérrel rendelkezünk. Intézményünk dolgozóinak hitvallása, hogy az alacsonyabb csoportlétszám előnyét kihasználva, illetve a gyermekek indivídumát szem előtt tartva, minőségi figyelemben, egyéni bánásmódban, képességfejlesztésben részesüljenek.
Óvodásaink számára természetessé válik az idegen nyelv jelenléte, napi használata. A szervezett tevékenységek során a gyermekek életkoruknak megfelelően sajátítják el, illetve bővítik angol nyelvű tudásukat.

Az óvodai élet tevékenységi formái:

játék
A kisgyermek a játékon keresztül ismeri meg elsősorban az őt körülvevő világot, ami fejleszti értelmi képességeit, érzékszerveit, önállóságát, kreativitását, társas kapcsolatait.

mesélés, verselés
A magyar és angol nyelvű gyermekköltészet, a népi hagyományok jó alapot kínálnak a mindennapos mondókázásra, verselésre. Először csak befogadóak a mesére, majd idővel mindkét nyelven egyre bővülő szókinccsel maguk is mesélővé válnak.

ének, zene, énekes játék, gyermektánc
Az élményt nyújtó közös ének-zene tevékenységek során a gyermekek felfedezik a dallam, a ritmus és mozgás szépségét, valamint a közös éneklés örömét.

Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör 2rajzolás, festés, mintázás, kézi munka
A rajzolás, festés, mintázás, építés, képalakítás, és a kézi munka különböző formái fontos eszközei a gyermeki személyiség fejlesztésének, ahol a tevékenység öröme, az alkotási folyamat a fontos, és nem az eredmény.

mozgás
A mindennapos játékos torna – teremben és szabad levegőn -, a szervezett testnevelés foglalkozások, az úszás fejlesztik a gyermek mozgását, erejét, ügyességét, gyorsaságát, állóképességét, és ezen keresztül mentálisan is jobban terhelhetőek.
Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör 3külső világ tevékeny megismerése
A környezet megismerése során a gyermekeknek pozitív érzelmi viszonya alakul ki a természethez, az emberi alkotásokhoz, tanulja azok védelmét, az értékek megőrzését.

Egyéb, kiegészítő tevékenységek

Úszás
A gyermekek heti három alkalommal úsznak. A tájékoztatás az uszodai részben olvasható.

Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör 4Lovaglás
A gyermekeket heti egy alkalommal hordjuk egy helyi lovardába. Szakképzett oktató tanítja a lovaglást az állattal történő megismerkedéstől kezdve, a ló biztos megüléséig, alkalmazva a lovasterápia előnyeit.

Sakkoktatás
Már a hároméves korosztály számára is biztosított a sakkoktatás, játékos formában ismerkednek meg az alapokkal. Minden gyermek egyénileg, saját intellektuális szintjének megfelelően fejleszthető az oktatásnak köszönhetően. Egy-két óvodásunkat a mester már versenyre is szeretné benevezni.

Síelés
A téli időszakban bérelt pályán tanulnak síelni a gyermekek. Miután a szülők szinte minden évben síelnek, a kicsik előtt sem ismeretlen ez a Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör 6sport. Örömmel járnak, a hosszabb ideje óvodánkba járó gyermekek tudásán már komoly mértékben látható a több éves gyakorlat.

Görkorcsolya
Ezt a sportágat ebben a nevelési évben vezettük be óvodánkban. A gyermekek egyensúlyérzékét, koordinációját, tartását, izomzatát is erősítő görkorcsolyázás a szülők körében is kedvező fogadtatásra talált.
Saját busz
Rendelkezünk saját busszal, mely gyermekek biztonságos szállítására alkalmas, amennyiben az óvodásokat kirándulni visszük, illetve óvodán kívüli foglalkozásokat szervezünk számukra. A gyermekek nagyon szeretnek utazni, megszokták a busszal történő közlekedést, így bátran vágunk neki akár hosszabb útnak is.
Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör 8Uszoda

Úszás
Uszodánkban a csecsemőkori vízhez szoktatástól kezdve az óvodás- és kisiskoláskorú életkorig biztosítjuk az úszás oktatását.
A köznevelési törvény lehetővé teszi, hogy a mindennapos testnevelést – az egészségfejlesztő tevékenységek keretében – meghatározott óraszámban és feltételekkel úszással ki lehessen váltani.
Testnevelő és gyógytestnevelő diplomával rendelkező úszásoktatóink foglalkoznak a gyermekekkel. Az oktatás során az óvodások, kisiskolások elsajátítják a három úszásnem alapjait, egészen a haladó szintig. Megtanulják a kar-láb-levegővétel megfelelő ritmusát, kialakítják az úszásnemek helyes technikáját.

Babaúszás
Annak idején Budapest és környékén az elsők között ismertük fel a babaúszás fontosságát, és kezdtük el a szülők körében megismertetni ezt aDelfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör babaúszás lehetőséget.
A csecsemők két-három hónapos kortól jöhetnek édesanyjukkal, édesapjukkal. Fontos, hogy azon időszak alatt ajánlott „visszaszoktatni” a vízhez, amíg az ún. búvárreflex még ösztönösen működik náluk, azaz amint a szájukat víz éri, azt azonnal becsukják, ahogyan korábban az anyaméhben tették. Tapasztalatból mondjuk, hogy az uszodában eltöltött időszak a szülő-gyermek kötődést még erősebbé teszi, úgy a csecsemők, mint az anyukák, apukák egyaránt élvezik ezeket az órákat.

Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör vízi tornaVizitorna
Szakképzett oktató, táncpedagógus és egészségtan tanár tartja felnőtteknek – akár az idősebb korosztály számára is – a vizitornát, testi és lelki felüdülést nyújtva ezzel. Ebben a rohanó világban egyre több felnőtt ismeri fel, hogy saját egészsége megóvása érdekében meg kell tenni a megfelelő lépéseket. A vízben a testsúly nem jelent problémát, itt könnyebb az izmokat fejleszteni, helyreállítani, javítani a testtartást, visszakapni a mozgás szabadságát. Képesek leszünk a stressz és a feszültség levezetésére, feloldására, így mentálisan is erősebbek leszünk.

Női torna
A Testnevelési Egyetemen végzett fiatal oktatónk tartja – a kifejezetten nők számára kidolgozott edzésterv alapján – a tornát. Az egészség megőrzését szem előtt tartva, a kezdeti bemelegítés után egymásra épülő feladatokból álló alakformálás, törzs, váz és izomzat erősítése történik 60 percben. Rendszeres edzések után hamar felismerhető a javulás: jobb a közérzetünk, a teherbírásunk, energiánk és a kondíciónk növekedését érhetjük el.

Egyéb programok szervezése

Nyáron
Német tábor: 5 hetes, intenzív nyelvtanulás
Angol tábor: 2 hetes, intenzív nyelvtanulás
Úszótábor: heti váltásokkal
Lovastábor: heti váltásokkal

Télen
Síelés felnőtteknek és gyermekeknek egyarántDelfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda Csömör síelés tél
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő Szülőt és gyermeket!

Elérhetőségeink:

Barvicz Csilla
telefon: 06-30-539-0883
Cím: 2141 Csömör, Petőfi Sándor u. 29.
www.delfinuszoda.hu
www.facebook.com/delfinuszoda
www.facebook.com/DelfinSportOvi

Hozzászólás beküldése