Babamasszázs Váczi Tündével Zuglóban

Váczy-Tünde-babamasszázs-Zugló-XIV-kerületBár a kisbabák a gondoskodó szavakat még nem értik, az érintés nyújtotta melegség és biztonság a picivel történő kommunikáció legvarázslatosabb eszköze, amely egyúttal nagyon fontos szerepet tölt be a csecsemő testi-lelki is értelmi fejlődésében.

A rendszeresen masszírozott babák éjjelenként jobban, mélyebben alszanak, súlygyarapodásuk egyenletesebb, gyorsabb ütemben fejlődnek és kiegyensúlyozottabbak, mint a velük egykorú csecsemők többsége. Az is észrevehető, hogy a környezetükből folyamatosan feléjük áramló rengeteg ingert könnyebben feldolgozzák, valamint kevésbé hajlamosak az agresszióra és a depresszióra, mint más babák.

Kutatások során megfigyelték a masszázs során kialakuló hormonális változásokat. Kimutatták, hogy az érintés hatására a stressz hormonok szintje csökken (még a szülőben is!), az antistressz hormonok szintje emelkedik, az emésztéshez kapcsolódó hormonok szintje pedig egyensúlyi helyzetbe kerül, ezáltal a tápanyag-felhasználás hatékonysága is nő.

A babamasszázs további pozitív hatásai:

* Fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, javítja továbbá az emésztést, hiszen elősegíti a szelek távozását.
* Felfrissíti/megnyugtatja a csecsemőt.
* Masszázs közben a gyermek nemcsak a tapintásunkat érzi, hanem lát minket, hallja a hangunkat, érzi az olaj illatát – tehát szinte minden érzékszerve egyszerre kap információt, amely nagyban segíti az érzékszervek integrációját is. A fejlődéshez nemcsak az szükséges, hogy a gyermeket megfelelő mennyiségű inger érje, hanem az agynak össze is kell tudnia “rendezni” ezeket az információkat. Ez az integrációs folyamat nagyon fontos a későbbi tanulási képességek kialakulásához.
* A babamasszázs segítségünkre lehet a baba jelzéseinek megértésében, ezáltal pedig egyszerűbb lesz a baba igényeire megfelelően reagálni.
* Nem utolsósorban pedig a masszázs örömforrás a babának és a mamának egyaránt, hiszen önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt.
*Kedvet kaptál, hogy Te is megtanuld a helyes masszázstechnikát? Váczy Tünde, okleveles babamasszázs oktató segítségével most megteheted

Helyszín:

Budapest, Ilosvai Selymes utca 147. (XIV. kerület);
Csillagtorna Mozgásstúdió
*Jelentkezni e-mail-ben, illetve telefonon lehet: vaczi.tunde@gmail.com; 06/20/2992932

Web: http://www.csillagtorna.hu/foglalkozasok/babamasszazs/

Hozzászólás beküldése