Apróságok birodalma a Varázsműhelyben

Foglalkozások 0-4 éves korig

ManómuzsikaVarázsműhely Manómuzsika XVI kerület

A foglalkozáson olyan hagyományos gyermekjátékokkal (lovaglás, vonatozás, höcögtetés, ujj-játékok, kézjátékok, stb.) ismerkedhetnek a résztvevők, melyek mozgásos tevékenységekre épülnek. A gyerekek ritmushangszereket próbálhatnak ki, mondókákat, énekeket kísérnek velük. Egyszerű körjátékokkal, szabályjátékokkal ismerkedhetnek.

Népszerű és eddig még széles körben nem ismert gyermekdalokat tanulhatnak meg a szülők és a gyerekek, és olyan a zenéhez kötődő érzelmi élményt élhetnek át a gyerekek, mely az emocionális személyiségfejlődésben nélkülözhetetlen. A legfiatalabb korosztállyal való zenei és ritmikai tevékenységek a beszédfejlődésben óriási szerepet játszhatnak, valamint a zenei fogékonyság és zenei készségek megalapozása már ebben az életkorban elkezdhető. Mindeközben a gyerekek persze „csak játszanak”, közös örömben és élményben részesülnek a szülőkkel.

Ajánlott életkor fél évestől óvodás korig.

A foglalkozások csütörtökönként kis létszámú csoportokban kerülnek megrendezésre:

  • 9:30 – 10:00
  • 10:15 – 10:45

Információ és jelentkezés: Takáts Rita 06-30-900-9927

ManótornaVarázsműhely Manótorna XVI kerület

A Manótorna szülők és gyerekek közös mozgásos foglalkozása, melyben játékos sporttevékenységekkel ismerkedhetnek a résztvevők. A testséma kialakítása és a mozgáskoordináció fejlesztése mellett a gyerekek elsajátíthatják az együtt átélt mozgás és játék örömét.

A foglalkozás menete:

A mondókákkal és zenével kísért bemelegítés az érzelmi ráhangolást segíti. Állatokról, természetről, különböző tevékenységekről játszunk, miközben tornagyakorlatokat végeznek a gyerekek játékos formában. Sportszerekkel ismerkedünk, minden alkalommal valamely képesség fejlesztését helyezve a fókuszba. Labda, babzsák, frizbi, hullahopp-karika és tollasütő segítségével fejlesztjük az egyensúlyérzéket, a labdaérzékenységet, a mozásos ritmusérzéket; és egyebek mellett erősítjük a vázizmokat és a talpboltozatot is. Az ezekkel végzett gyakorlatok mellett szerepelnek olyan eszközök is, melyek kreatív felhasználásával számos más képesség is fejleszthető, pl.: babzsák, mászóalagút, ugrálólabda, ejtőernyő, pad, zsámoly. Akadálypályán élvezhetik a gyerekek a kúszás, mászás, ugrás, bukfencezés örömeit és kihívásait. A hagyományos baba-mama tornagyakorlatokon kívül relaxációs masszázzsal is ismerkedhetnek az édesanyák.

A foglalkozásokat szakképzett pedagógus vezeti, akit a Manómuzsika játékokról már jól ismerhetnek a gyerekek és a szülők.

Ajánlott életkor: 1,5 éves kortól óvodás korig.

A foglalkozások hétfőnként kis létszámú csoportokban kerülnek megrendezésre:

  • 9:30 – 10:15
  • 10:30 – 11:15

Információ és jelentkezés: Takáts Rita 06-30-900-9927