Antaranga Jógaközpont Sashalmon a XVI kerületben

Antaranga Jógaközpont XVI kerületAz Antaranga Jógaközpontot a 16. kerületben, Sashalmon nyitottuk meg, ezzel egy régi álmunk vált valóra. Mivel a jógaterem családunk összefogásából született, a jógaórák alkalmával szeretnénk a családok minden tagjára figyelni, így lehetőség van kisbabás és nagybabás órákon való részvételre, amelyeket Kati tart, de előzetes egyeztetéssel a nagyobb gyerekek is elkísérhetik szüleiket.

A terem süllyesztett jóga kötélfalat kapott, ami az Iyengar metódust követő órákat szolgálja, melyek az eszközök használatán alapulnak. A kötél, tégla, blokk, heveder abban nyújtanak segítséget, hogy az ászanákat mindenki, a saját képességeihez képest úgy tudja elvégezni, hogy azok kifejtsék jótékony hatásaikat mind a testre, mind a lélekre. Ezen órákat Laci vezeti, aki egy nagyon képzett oktató és hűen képviseli az Iyengar metódust Magyarországon.

Az órák, amiket nálunk megtalálsz:

Iyengar Jóga:

Mindannyian mások vagyunk. Máshonnan érkeztünk. Mást hoztunk. Más testet kaptunk különböző adottságokkal.

Az Iyengar Jóga az eszközök használatával mindenki számára elérhetővé teszi az ászanák (testtartások) legideálisabb kivitelezését.

Gondolj az égre! Az ég egyaránt véges és végtelen. Senki nem érintheti meg, és mégis kapcsolatban vagyunk vele az életünk minden pillanatában. Hasonlóan ehhez, neked és nekem is véges eszközöket kell használnunk – testet, elmét, értelmet és tudatosságot -, hogy elérhessük a lélek végtelen lakhelyét, amely mindezen dolgok anyja.”

/B.K.S. Iyengar: A Jóga fája/

Eszközös Hatha Jóga:

A pontosság és precizitás jellemzi ezeket az órákat is. Az eszközök használata segít az ászanák minél pontosabb kivitelezésében, így mindenki a saját képességei által tud gyakorolni és érezheti meg a pózok jótékony hatását.

Kismama Jóga:

A várandósság az egyik legfontosabb életszakasz egy nő életében. Már a szó maga is hordozza a lényeget, várni az új életet, a gyermeket. A mai rohanó világ nem engedi meg a lassú léptéket, nem érünk rá várakozni, nincs rá idő, pedig a születendő gyermek már az anyaméhben is a legtöbb figyelmet érdemli, ami az édesanyától, a környezetétől telik.

A kismama jóga foglalkozások lehetőséget adnak arra, hogy már a születés előtt egymásra hangolódjon anya és gyermeke, a gyakorlatok jótékony hatását már a magzat is érzi. Az anya felkészül a pici születésére testileg és lelkileg egyaránt.

Babás Jóga:

Egy új jövevény a családban nagy változást hoz mind az anya, mind a környezet életében. A babás jóga foglakozások segítenek abban, hogy a mamák más mamákkal találkozzanak, tapasztalatokat osszanak meg egymással, regenerálódjon a testük, miközben a babák is jól érzik magukat, szocializálódnak és mozognak. És természetesen mindezt édesanyjuk közelében teszik. A jóga óra közös élmény, ami tovább erősítheti az anya-gyermek kapcsolatot.

Elérhetőségek:Cím: 1163. Budapest, Sasvár u. 91.
Tel: Trapp László +36-20-481-0660  Email: laszlotrapp@gmail.com
Vida Katalin +36-20-394-7055   Email: catujav@gmail.com
Antaranga Jógaközpont Várunk szeretettel Antaranga Jógaközpont

Hozzászólás beküldése